Dvojici uhapšenih u Vukovaru prijava za ratni zločin

Izvor: Beta, 07.Dec.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojici uhapšenih u Vukovaru prijava za ratni zločin

Protiv dvojice hrvatskih državljana podneta je krivična prijava zbog sumnje da su kao pripadinici srpskih paravojnih formacija počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području vukovarskih četvrti Petrova Gora i Sajmište u septembru 1991, objavio je danas MUP Hrvatske.Reč je o dvojici od petorice juče privedenih u Vukovaru, a policija ih sumnjiči da su kao pripadnici Teritorijalne odbrane Petrova Gora učestvovali u protivpravnom zatvaranju i zlostavljanju civilnog stanovništva.Posle završetka istrage, dvojica osumnjičenih, 63-godišnjak i 64-godišnjak, odvedeni su u pritvor.U saopštenju MUP se navodi da se sumnja da je 63-godišnjak između 23. i 26. septembra u štabu srpske paravojne jedinice, prilikom ispitivanja ranije zarobljenih civila, tada 59-godišnjeg Ivana Plećkovića zlostavljao gušenjem i zadavanjem ubodnih rana u predelu grkljana, čime mu je naneo telesne povrede zbog kojih je trpeo tešku patnju i bol.Potom je zlostavljao i tada 30-godišnjaka, gaženjem nogama i udaranjem šakama, kao i gušenjem do gubitka svest.Što se tiče uhapšenog 64-godišnjaka, sumnja se da je 15. septembra 1991, zajedno s drugim pripadnicima TO Petrova Gora, zarobio i odveo civile u podrum svoje kuće u Vukovaru, tada 46-godišnjeg oca i 22-godišnjeg sina, potom njihove komšije, takodje oca i sina, tada 50-godišnjaka i 18-godišnjaka Josipa i Zlatka Palahinjaka, kao i 54-godišnjaka Antuna ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dvojica od petorice Srba u pritvoru zbog optužbe za ratni zločin

Izvor: Blic, 07.Dec.2018

Dvojica od petorice Srba, uhapšenih u Vukovaru pod sumnjom da su počinili ratni zločin, zadržana su u pritvoru, saznaje Srna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.