Dve deonice oko Beograda biće završene do 1. maja

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve deonice oko Beograda biće završene do 1. maja

Dve deonice obilaznice oko Beograda na Koridoru 10, od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače do Straževice biće gotove do 1. maja, kazao je danas ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je na konferenciji za novinare kazao da će 18. aprila početi izgradnja deonice od Grabovnice do Grdelice i od Vladičninog Hana do Neredovca u dužini od oko 30 kilometara, dodavši da se nakon toga može reći da je ceo južni krak u izgradnji.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je kazao da je do sada završeno 200 kilometara autoputa na Koridoru 10, a da je ostalih 130 kilometara ''napadnuto''.

- Sva sredstva, u iznosu od 1,250 milijardi evra, su obezbedjena iz kredita Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke, dok je ostalih 300 miliona iz državnog budžeta - objasnio je Mrkonjić.

On je dodao da će ceo Koridor 10, svih 330 kilometara auto puta koji je nedostajao, biti urađen sa tih 1,5 milijardi evra.

- Važno je da je evropska zajednica zainteresovana za realizaciju tih naših projekata, a poznata stvar je i da su krediti ovih banaka najjeftiniji - zaključio je Mrkonjić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.