Dve deonice obilaznice oko Beograda gotove do 1. maja

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve deonice obilaznice oko Beograda gotove do 1. maja

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio da će do 1. maja biti gotove dve deonice obilaznice oko Beograda

BEOGRAD - Dve deonice obilaznice oko Beograda na Koridoru 10, od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače do Straževice biće gotove do 1. maja, kazao je ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je na konferenciji za novinare kazao da će 18. aprila početi izgradnja deonice od Grabovnice do Grdelice i od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vladičninog Hana do Neredovca u dužini od oko 30 kilometara, dodavši da se nakon toga može reći da je ceo južni krak u izgradnji.

Ministar je kazao da je do sada završeno 200 kilometara autoputa na Koridoru 10, a da je ostalih 130 kilometara ''napadnuto''.

''Sva sredstva, u iznosu od 1,250 milijardi evra, su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke, dok je ostalih 300 miliona iz državnog budžeta'', objasnio je Mrkonjić.

On je dodao da će ceo Koridor 10, svih 330 kilometara auto puta koji je nedostajao, biti urađen sa tih 1,5 milijardi evra.

''Važno je da je evropska zajednica zainteresovana za realizaciju tih naših projekata, a poznata stvar je i da su krediti ovih banaka najjeftiniji'', zaključio je Mrkonjić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.