Dve decenije agencije Fonet

Izvor: Politika, 08.Feb.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve decenije agencije Fonet

Novinska agencija Fonet proslavila je 20 godina rada kao prva privatna i nezavisna agencija u Srbiji. Rođendansko slavlje upriličeno je u prostorijama „Aerokluba” gde je direktor ove kuće Zoran Sekulić dočekao mnogobrojne zvanice među kojima su bili Vuk Jeremić, Ivan Tasovac, Saša Radulović, predstavnici diplomatskog kora i druge ličnosti iz kulturnog i javnog života zemlje.  

– Kada smo 1994. godine osnovali agenciju, naše šanse da opstanemo bile su ispod nule, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << smo zahvaljujući ogromnom entuzijazmu, časnom radu i držeći se osnovnih postulata novinarske profesije izdržali mnoge teške godine i sada slavimo dve decenije postojanja – kazao je Sekulić u svom obraćanju gostima.

On je podsetio da ova agencija nikada nije tražila mišljenje, već su njeni novinari u svom radu prihvatali odgovornost.     

Agencija je 1994. godine u Beogradu počela rad u uslovima monopola režimskih medija i različitih vidova represije kojima su, tokom poslednje decenije 20. veka, bili izloženi nedržavni mediji u Srbiji.

Fonet pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog zapisa obuhvata i internet televiziju, jedinstvenu u Srbiji i regionu.

Fonet sarađuje sa najvećim svetskim informativnim kućama, među kojima su Rojters, AP, ANSA, EPA, DPA i Glas Amerike, kao i sa privatnim agencijama iz bivših jugoslovenskih republika.

A. K.

objavljeno: 08.02.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.