Dupla pobeda Šlirencauera u Harkovu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dupla pobeda Šlirencauera u Harkovu

Samo nekoliko sati pošto je postao novi rekorder po broju trijumfa u Svetskom kupu, Austrijanac Gregor Šlirencauer je slavio i na drugim skijaškim letovima u Harahovu.

Nadmašio rekord Mati Nikenena - Gregor Šlirencauer

 

23-godišnji Šlirencauer je tokom prepodneva na letovima koji su menjali odložene od subote došao do 47. pobede u elitnom takmičenju i tako pretekao legendarnog Matija Nikenena, da bi nešto više od četiri sata kasnije ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i 48. trijumf.

 

Mladi Austrijanac je do pobede došao skokom od 197,5 metara, pošto su loši vremenski uslovi doveli do otkazivanja druge runde. Šlirencauer je osvojio ukuono 191,8 bod i za nešto više od tri i po nadmašio domaćeg takmičara Jana Maturu, dok je treći bio Slovenac Jurij Tepeš.

 

Iza najbolje trojice našli su se svetski šampion u letovima Robert Kranjec, Norvežanin Anders Stjernen, Simon Aman iz Švajcarske i Austrijanac Volfgang Lojcl. Među prvom desetoricom našli su se Poljak Kamil Štoh, još jedan austrijski skakač Martin Koh i Sebastijan Koloredo iz Italije.

 

Prvog dana Šlirencauer je trijumfovao zahvaljujući letovima od 193,5 i 211 metara, sa 0,3 boda prednosti u odnosu na Slovenca Roberta Kranjeca. Njima dvojici se na podijumu pridružio miljenik domaće publike Jan Matura.

 

Zahvaljujući novoj pobedi, Šlirencauer sada u generalnom plasmanu ima 443 boda više od aktuelnog osvajača Kristalnog globusa Andersa Bardala, koji se nije ni takmičio u Harahovu.

 

Svetski kup se nastavlja sledećeg vikenda u nemačkom Vilingenu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Još jedna pobeda Šlirencauera u Harahovu

Izvor: Blic, 03.Feb.2013

Austrijanac Gregor Šlirencauer trijumfovao je na drugom takmičenju u skijaškim skokovima u češkom Harahovu, samo nekoliko sati nakon što je na istoj skakaonici postao rekorder po broju pobeda u Svetskom kupu...Dvadesettrogodišnji Šlirencauer ranije je 47. pobedom pretekao legendarnog Finca Matija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.