Druga runda međupartijskog dijaloga

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga runda međupartijskog dijaloga

Međupartijski dijalog vlasti i opozicije, uz posredovanje Evropskog parlamenta, nastavljen je u Skupštini Srbije.
Dijalog se odvija uz posredovanje bivših poslanika Evropskog parlamenta Knuta Flekenštajna i Edvarda Kukana, koji ni danas nije u Beogradu.

Na sastanak su došli predstavnici Srpske napredne stranke Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Đukanović, Veroljub Arsić i Vladimir Orlić, Scijalističke partije Srbije Đorđe Milićević i Žarko Obradović, Pokret socijalista predstavlja Bojan Torbica, a NarodnU seljačku stranka Marjan Rističević.
Stranku moderne Srbije predstavljaju Tatjana Macura i Vladimir Đurić, Novu stranku Zoran Živković, SPAS Aleksandar Šapić i Vladan Glišić, Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač, a Stranku demokratske akcije Enis Imamović.
Sastanku prisustvuje i šef delegacije Evropske unije Sem Fabrici.
Dijalog je počeo juče, a pored stranaka u vlasti bili su prisutni predstavnici parlamentarne i vanparlamentarne opozicije, ali ne i članice Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke.
Jučerašnji sastanak napustio je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, koji je naveo da ovakav format dijaloga ne može dovesti do normalnih uslova za politički život, a kamoli za dijalog.
Planirano je da sastanci traju danas do 19 sati kada se očekuju zaključci dvodnevnog susreta.
Pogledaj vesti o: Marjan Rističević

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Završen međustranački sastanak, nastavak u novembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019

Međustranački sastanak uz posredovanje Evropskog parlamenta završen je danas, a kako je najavljeno sledeća runda će biti održana sredinom novembra...Predstavnici vladajućih stranaka nakon sastanka ocenili su razgovore konstruktivnim, dodajući da čine dobru polaznu osnovu...Pripadnici opozicionih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.