Dragan Marković Palma postao počasni konzul Grčke

Izvor: N1 televizija, 17.Sep.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Marković Palma postao počasni konzul Grčke

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma je polaganjem zakletve u Ambasadi Grčke u Beogradu postao počasni konzul Grčke u Srbiji. Konzularno područje konzulata Grčke u Jagodini obuhvata Pomoravski, Rasinski, Šumadijski i Braničevski okrug.

Nakon toga je objasnio kako vidi komercijalne i druge bliske veze sa zemljom koju zastupa.

"Kad je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kultura, već smo napravili saradnju, da su Grci, prvi put u životu sa Srbima igrali kolo u moru, u vodi", rekao je Marković tom prilokom.

Kad je u pitanju ekonomska saradnja, konstatovao je da mu "i ta oblast leži", jer je i sam privrednik, kako kaže, 37 godina. "I tu ću maksimalno učiniti. Da ono što se uvozi u Grčku iz drugih zemalja, da Srbija ima prioritet, i ono što se uvozi u Srbiju iz drugih zemalja - da vidimo kako da pomognemo našoj braći iz Grčke", naveo je.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, prisustvujući ovom događaju, rekao da se nada da će konzulat u Jagodini, čije konzularno područje obuhvata Pomoravski, Rasinski, Šumadijski i Braničevski okrug, dati dodatni impuls intenziviranju i proširenju saradnje Srbije i Grčke, a posebno u oblasti trgovine, investicija, turizma, kulture, obrazovanja, nauke i tehnologije.

"Kroz rad i aktivnosti počasnog konzula Republike Grčke u Jagodini unaprediće se i međusobno informisanje i pojačati veze dva naroda i kvalitet konzularne zaštite", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da očekuje da će prioritet aktivnosti Dragana Markovića biti oživljavanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti turizma i razvoja kulturnih i sportskih veza dve zemlje.

Srbija ima 75 počasnih konzula u inostranstvu, a u Grčkoj, pored počasnog konzulata na Krfu i Kefaloniji, od 15.  septembra počeo je da radi i počasni konzulat u Volosu, rekao je Dačić i podsetio da je u martu pokrenuta inicijativa za otvaranje još jednog konzulata sa sedištem u  Iraklionu, na ostrvu Krit.

Dačić je dodao da je u Srbiji otvoreno 27 stranih konzulata na čelu sa počasnim konzulima.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragan Marković Palma počasni konzul Grčke

Izvor: RTS, 17.Sep.2018

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma postao je počasni konzul Grčke u Srbiji. . Dragan Marković je položio zakletvu u ambasadi Grčke u Beogradu, a svečanosti je prisustvovao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.