Bog mi poslao Palmu: Zakletva počasnog konzula

Izvor: Mondo, 17.Sep.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bog mi poslao Palmu": Zakletva počasnog konzula

Neobičan konzul - neobična i zakletva. Dragan Marković Palma i zvanično je postao počasni konzul Grčke u Jagodini...

"Ovo je veliki dan za mene, za Srbiju, ali i za moju porodicu i prijatelje", rekao je na svečanosti u ambasadi Grčke u Beogradu Dragan Marković Palma.

Pred mnoštvom novinara, gostiju, ali i koalicionog kolege Ivice Dačića, Dragan Marković je izgovarao reči >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zakletve.

Bez pretenzija da, u skladu sa novom funkcijom, koristi diplomatski rečnik, Marković je rekao da se njegov život neće promeniti i da će nastaviti da jača ekonomske odnose dve zemlje, ali i produbljuje saradnju u oblasti kulture, sporta i turizma.

"Ja sam čovek koji voli da pomaže i kad nekom pomognem ja sam srećan", rekao je Marković.

Ispričao je i konkretne primere kako pomaže Srbima u Grčkoj preko kancelarije koju je otvorio u Paraliji:

"Pokvario se auto čoveku iz Velike Plane sa dvoje male dece...Mi prolazimo, vidimo srpske tablice i priđemo da pomognemo. Čovek se preksrti i kaže: 'Bog mi poslao Palmu'".

"I studente kad sretnem iz Srbije dam im neki dinar ili evro...Meni ova funckija leži, volim da pomažem drugima", rekao je vidno raspoloženi Marković.

Onda je ispričao da je organizovao potragu u Grčkoj za detetom koje je izgubila baba dok se šetala i gledala izloge.

"Nije gledala izloge, već u tebe", dobacio je Ivica Dačić.

"Da, u mene babe gledaju", nije se naljutio Marković na opasku koalicionog kolege, uz opšti smeh prisutnih, i objašnjenje da je uspeo da pomogne i pronađe nestalo dete.



Izvor: MONDO/Danijela Pašić

A Jagodina - čeka grčkog konzula!

"Više sam se ja radovao nego baba kad smo ga našli", rekao je Marković i još jednom rečenicom objasnio tajnu svog uspeha kao političara u Jagodini, Srbiji pa i Grčkoj:

"Otvarićemo još jednu kancelariju u Grčkoj, ali ni ona se, kao ni ona u Paraliji, neće baviti politikom, već isključivo konkretnom pomoću građanima".

Zanimljiv detalj iz zakletve je i onaj u kom je kao primer saradnje u oblasti kulture dva naroda - naveo činjenicu da su Grci prvi put ove godine sa Srbima igrali kolo u moru...

Na svečanosti u grčkoj ambasadi prisustvovao je i otac Novaka Đokovića, našeg najboljeg tenisera - Srđan Đoković.

Poželevši da baš Novak Đoković bude idol mladima u Srbiji, Palma je preneo okupljenima i da je brat Srđana Đokovića Goran konzul Srbije u Monaku...

Nije krio sreću zbog nove funkcije Markovića ni Ivica Dačić koji je izneo podatke da Srbija ima 75 počasnih konzula u inostranstvu, da u Grčkoj imamo počasne konzule na Krfu i Volosu, a da će biti otvoren i još jedan na ostrvu Krit.

Svi Palmini hitovi (VIDEO)

"U Srbiji ima 27 stranih konzulata i svi su ljudi cenjeni u svojim sredinama", naveo je Dačić.

Dodao je da očekuje da otvaranje počasnog konzulata Grčke u Jagodini doprineti daljem jačanju ekonomske saradnje s Grčkom, ali i saradnji u oblasti turizma, kulture i sportskih veza...

Ambasador Grčke Elias Eliadis kaže da su Grci pokrenuli inicijativu da se poveća broj Grka koji dolaze u Srbiju i da je zato važno da se osnuje novi konzulat u Jagodini.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što je Dragan Marković Palma pristao da preuzme ovu funkciju", rekao je grčki ambasador.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.