Dozvolićemo Vučiću ako dobijemo artikulisan zahtev

Izvor: B92, 07.Sep.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dozvolićemo Vučiću ako dobijemo artikulisan zahtev"

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli se oglasio povodom navoda da Priština nije odobrila posetu Aleksandara Vučića hidroelektrani Gazivode.

Pacoli je na pitanje Tanjuga da li će Priština osujetiti pristup Vučića Gazivodama, ukoliko ne odustane od posete Kosovu i Metohiji, odgovorio da prištinske vlasti "nisu dobile artikulisan zahtev" o tome.

Dodao je da će mu to "dozvoliti ukoliko dobije artikulisan zahtev i ukoliko dolazi u dobroj nameri, onda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dobrodošao", kaže Pacoli.

Ranije danas predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je u Briselu da nema nikakvih prepreka za posetu Vučića Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u međuvremenu je na svom nalogu na Tviteru objavio kopiju mejla kojim je Dželal Šaćiri u ime prištinskih vlasti obavestio oficira za vezu Dejana Pavićevića da Vučiću nije odobren obilazak Gazivoda.

“U vezi predložene agende ne možemo da vam pozitivno odgovorimo na zahtev posete postrojenja Gazivode", navodi se u mejlu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pacolijevi uslovi za posetu Gazivodama

Izvor: RTS, 07.Sep.2018

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli indirektno je potvrdio da Priština nije odobrila posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića hidroelektrani Gazivode. . Bedžet Pacoli je na pitanje Tanjuga da li će predsedniku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.