Pacolijevi uslovi za posetu Gazivodama

Izvor: RTS, 07.Sep.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacolijevi uslovi za posetu Gazivodama

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli indirektno je potvrdio da Priština nije odobrila posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića hidroelektrani Gazivode.
Bedžet Pacoli je na pitanje Tanjuga da li će predsedniku Srbije biti omogućen oblizak Gazivoda rekao da je ta poseta provokacija.

"Zahtev za posetu Gazivodama je provokacija. Šta će on tamo?", zapitao je Pacoli. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prethodno je tokom razgovora sa medijima u Briselu naglasio da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM dobrodošla u svakom trenutku, ali da je zahtev za posetu Gazivodama stigao naknadno, i da "nije artikulisan", odnosno da nije obrazložen.
"Nemamo ništa protiv toga, ali postoji činjenica da je na kraju pomenuo posetu Gazivodama, to je poslednja tačka koju je Vučić pomenuo i mi ne znamo razlog zašto to mora biti tamo, jer tamo nema naroda, nema nikoga, samo nekoliko radnika", kazao je Pacoli u izjavi novinarima.
Na pitanje da li će poseta Gazivodama biti ipak dozvoljena, Pacoli je rekao da očekuje da dobije "artikulisan zahtev", a da prištinska strane "neće biti tvrdoglava".
"Mi znamo gospodina Vučića. Ako je njegova poseta Kosovu dobronamerna, on je uvek dobrododšao", kazao je Pacoli.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u međuvremenu je na svom Tviter nalogu objavio kopiju mejla kojim je Dželal Šaćiri u ime prištinskih vlasti obavestio oficira za vezu Dejana Pavićevića da Vučiću nije odobren obilazak Gazivoda, po zahtevu koji je ranije upućen iz Beograd.
"U vezi sa predloženom agendom ne možemo da vam pozitivno odgovorimo na zahtev posete postrojenja Gazivode", navodi se u mejlu.
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je u Briselu da poštuje legitimni interes predstavnika Srbije da se sastanu sa predstavnicima srpskog naroda na KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli: Nema dozvole za Gazivode...

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2018

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli indirektno je danas potvrdio da Priština nije odobrila posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića hidroelektrani Gazivode...Pacoli je, naime, na pitanje Tanjuga da li će Priština osujetiti pristup predsednika Vučića Gazivodama, ukoliko ne odustane...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.