Dosta je bilo: Obustaviti prodaju 109 državnih stanova

Izvor: RTS, 03.Jan.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo: Obustaviti prodaju 109 državnih stanova

Pokret Dosta je bilo ocenio je da prodaja 109 stanova koji pripadaju državi Srbiji putem oglasa, predstavlja rasprodaju države imovine i pozvala Direkciju za imovinu koja upravlja tim nekretnima, da obustavi prodaju.
DJB je u saopštenju ukazao da je Direkcija krajem prošle godine oglasila prodaju "109 državnih stanova koji su u zakupu, uz nekoliko lokala i garaža" i ocenio da je termin oglašavanja pred >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novu godinu izabran da bi se izbegla mogućnost kontrole tog postupka.
"Očigledno je da je termin prodaje izabran tako da se javnost maksimalno isključi iz celog postupka, da se izbegne bilo kakva kontrola i da se državna imovina proda privilegovanim, unapred poznatim kupcima, po povoljnim cenama", navodi se u saopštenju.
Dodaje se i da je "državna imovina koja se sada prodaje na brzinu bila godinama ispod tržišne cene izdavana privilegovanima, prijateljima i poslovnim partnerima premijera", ali i ličnostima sa estrade i direktorima javnih preduzeća.
DJB u saopštenju zato "zahteva da se odmah prekine postupak prodaje 109 državnih nekretnina" i ističe da se "ovde očigledno radi o još jednoj pljački državne imovine u režiji Aleksandra Vučića".
Navodi se da su na prodaju oglašeni i stanovi koje zakupljuju "premijerov kum (bivši direktor EMS-a) Nikola Petrović, bivši direktor EPS-a Aleksandar Obradović, Evropska ekspertska grupa čiji su pojedini članovi pod istragom zbog malverzacijama sa projektima kod Evropske komisije", bivši fudbaleri.
Na osnovu zaključka Vlade Srbije od 15. decembra 2016. i odluke direktora Direkcije za imovinu, objavljen je oglas "radi otuđenja neokretnosti u svojini Republike Srbije prikupljanjem pisanih ponuda", objavljeno je na sajtu Direkcije gde je i spisak nekretnina ponuđenih na prodaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dosta je bilo: Obustaviti prodaju 109 državnih stanova

Izvor: Beta, 03.Jan.2017

Pokret "Dosta je bilo" (DJB) ocenio je danas da prodaja 109 stanova koji pripadaju državi Srbiji putem oglasa, predstavlja rasprodaju države imovine i pozvala Direkciju za imovinu koja upravlja tim nekretnima, da obustavi prodaju.DJB je u saopštenju ukazao da je Direkcija krajem prošle godine oglasila...

Nastavak na Beta...

I dalje nejasno zbog čega država prodaje 109 stanova i vila

Izvor: N1 televizija, 04.Jan.2017, 16:13

Usvajanjem Zakona o stanovanju država nije omogućila privilegije za najmoprimce nekretnina u državnom vlasništvu, kažu u srpskom Ministarstvu građevinarstva za N1. Međutim, i dalje nije jasno zbog čega se prodaje 109 stanova i vila u vlasništvu države...Zbog čega je država pred sam kraj prošle...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.