Dogovoren srpsko-hrvatski poslovni forum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2020, 18:29

Dogovoren srpsko-hrvatski poslovni forum

Privredne komore Srbije i Hrvatske u predstojećem periodu intenziviraće saradnju kako bi svojim članicama omogućile nove poslovne projekte, olakšano poslovanje i brže prevazilaženje posledica krize izazvane kovidom, istaknuto je na sastanku predsednika komora Marka Čadeža i Luke Burilovića u Zagrebu.

Na sastanku je dogovoren i poslovni forum srpskih i hrvatskih privrednika u oktobru i druge aktivnosti na jačanju ekonomske saradnje.

Kako se navodi u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << PKS, dve komore predlažu vladama da se istovremeno sa poslovnim forumom u Beogradu održi i Zajednički odbor za sprovođenje i podsticanje ekonomske saradnje Srbije i Hrvatske, sa prioritetnim ciljem da se nađu rešenja za ubrzanje i olakšanje prelaska granica za privrednike.

Fokus Poslovnog foruma biće na građevini, energetici i turizmu, sektorima najpogođenijim posledicama krize, a planirano je i predstavljanje vina iz Srbije i Hrvatske.

Cilj foruma je jačanje privredne saradnje, prepoznavanje i definisanje prioritetnih sektora za unapređenje saradnje, trgovine, ulaganja i zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

Kako bi se na najbolji način predstavili enogastronomski potencijali dve zemlje, srpski i hrvatski privrednici imaće priliku da predstave svoje specijalitete na zajedničkoj prezentaciji proizvoda tokom Advent marketa, koji se u decembru svake godine održava u Zagrebu.

Trgovinska razmena Srbije i Hrvatske je u porastu, o čemu svedoči podatak da je u prethodnih pet godina njen nivo povećan za više od 50 odsto i prošle godine dostigao je 1,086 milijardi evra , navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.