Dobra vidljivost, putevi mestimično mokri

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra vidljivost, putevi mestimično mokri

Putevi u Srbiji su mestimično mokri zbog kiše koja je padala tokom noći, pa se savetuje dodatan oprez. Na državnim putevima drugog i trećeg prioriteta u pojedinim regionima ima zaostalog snega, pa je neophodna upotreba zimske opreme.

Kiša, koja je tokom noći padala, uslovila je da se saobraćaj umerenog intenziteta obavlja po mestimično mokrim kolovozima, ali uz dobru vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U većem delu zemlje, prema prognozi meteorologa, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << očekuje se vedro i suvo vreme, ali se vozačima savetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i da poštuju saobraćajne propise.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", na putevima prvog prioriteta saobraćaj se obavlja po suvim kolovozima, ali sa zaostalim snegom na kolovozu treba računati na državnim putevima drugog i trećeg prioriteta u pojedinim regionima, zbog čega je neophodna upotreba zimske opreme.

Odroni su najučestaliji na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja i Novog Pazara.

Posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 78 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 29 lica teže i lakše povređeno, a tri osobe su izgubile život.

U Beogradu su evidentirane 42 nezgode u kojima je 11 osoba povređeno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.