Dobili posao od pet miliona evra, a idu u stečaj

Izvor: Press, 03.Feb.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobili posao od pet miliona evra, a idu u stečaj

Na spisku firmi koje odlaze u stečaj nalazi se i niška MIN Lokomotiva, koja zapošljava 240 radnika, a nedavno je na tenderu u Makedoniji dobila posao od pet miliona evra.
Na spisku 188 firmi koje odlaze u stečaj narednih dana, a koji je objavila Agencija za privatizaciju, nalazi se i 31 niška firma.
Većina preduzeća je iz sastava Elektronske industrije i odavno nema ni jednog zaposlenog, međutim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << veliko iznenađenje za sve u Nišu predstavlja to što je stečaj predviđen i za MIN Lokomotivu koja je nedavno na tenderu u Makedoniji dobila posao vredan pet miliona evra.
Direktor MIN Lokomotive Slavko Raičević rekao je agenciji Beta da ova odluka Agencije za privatizaciju predstavlja pravu katastrofu kako za MIN Lokomotivu, tako i za celu državu.
"Neshvatljivo je da se među firmama koje nemaju ni jednog zaposlenog ili imaju jednog do dva zaposlena, nađe i Lokomotiva koja radi i ima 240 zaposlenih", istakao je Raičević.
Na spisku 188 preduzeća koja odlaze u stečaj su i MIN Vagonka, Ei Holding i još 21 preduzeće iz sastava Elektronske. Stečaj je predviđen i za niška preduzeća Mondial, Gorenje servis, Beobagat, Alprom, Inles i Inter best.


On je naglasio da ne postoji ni jedan jedini razlog da se jedini srpski remonter lokomotiva otera u stečaj.

MIN Lokomotiva iz sopstvenih prihoda uredno izmiruje obaveze prema državi i zaposlenima.
"U periodu restrukturiranja remontovano je oko 50 lokomotiva, ugovoren je i veliki posao remonta lokomotiva makedonske železnice", kazao je Raičević.
Kako je istakao Raičević, niški remonteri pokušaće narednih dana da utiču na Ministarstvo privrede, Agenciju za privatizaciju i Vladu Srbije da odustanu od stečaja Lokomotive.
"U interesu je cele naše države da ima radnike koji rade, a ne da oni budu na ulici. Radnici koji budu dobili otpremnine od 1.000 evra, vrlo brzo neće imati čime da izdržavaju porodice, a to država ne sme da dozvoli", naglasio je Raičević.
On je dodao da je ovom odlukom doveden u pitanje i posao koji je "Lokomotiva" dobila u Makedoniji. "Ukoliko država ne da garancije do 10. februara, ostaćemo sigurno bez tog posla, a to će zaista značiti kraj ove firme", izjavio je Raičević.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.