Đurić: Potvrda da je Ivanović osuđen mimo prava i pravde

Izvor: B92, 16.Feb.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Potvrda da je Ivanović osuđen mimo prava i pravde

Beograd -- Sudsko apelaciono veće u Prištini potvrdilo je ono na šta je ovdašnja stručna i politička javnost ukazivala - da je Oliver Ivanović osuđen mimo prava i pravde.

To je naveo direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji je dodao da je ovo dokaz da ne postoji opravdanje za osuđujuću presudu.

Ivanović, međutim, još nije slobodan čovek i njegova borba za pravdu će nažalost morati da bude nastavljena, dodao je on.

"Izražavam žaljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog činjenice da se apelaciono veće nije potpuno ogradilo od ovog političkog procesa, jer umesto da oslobodi Ivanovića, ono je produžilo njegovu agoniju i status poslednjeg evropskog političkog zatvorenika", naveo je Đurić.

On očekuje da Ivanoviću bude omogućeno da u ponovljenom suđenju učestvuje braneći se sa slobode, jer kao što osnova za njegovo držanje u pritvoru nije bilo u prošlosti, tako ga nema ni danas.

Oliver Ivanović i njegova porodica će nastaviti da dobijaju svu potrebnu pomoć i podršku države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, istakao je Đurić.

Suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću vraćeno je na početak, odlučio je Apelacioni sud u Prištini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐURIĆ: Potvrda da je Ivanović osuđen mimo prava i pravde

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2017

Đurić očekuje da Ivanoviću bude omogućeno da u ponovljenom suđenju učestvuje braneći se sa slobode..Sudsko apelaciono veće u Prištini potvrdilo je ono na šta je ovdašnja stručna i politička javnost ukazivala - da je Oliver Ivanović osuđen mimo prava i pravde...To je naveo direktor Kancelarije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.