Đacima u Prijepolju ipak produžen zimski raspust

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2019, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đacima u Prijepolju ipak produžen zimski raspust

Produžetka raspusta za đake osnovnih i srednjih škola u Prijepolju neće biti, tako da će se učenici vratiti uz ponedeljak, 18. februara u klupe. Nakon sastanka opštinskog rukovodstva sa direktorima prijepoljskih zdravstvenih i obrazovnih ustanova, doneta je odluka da se zimski raspust za đake u toj opštini produži do 25. februara. Tako grad na Limu neće biti jedini u zemlji, koji nije ispoštovao prepuruku Vlade Srbije da zbog opasnosti od širenja virusa gripa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << produži odmor školarcima, i ako je takva odluka bila doneta u petak popodne te su neki direktori preko društvene mreže Fejsbuk obaveštavali đake i nastavno osoblje da u ponedeljak dođu u školu. Ovu informaciju potvrdio je za portal “PP Media” direktor Ekonomsko trgovinske škole Ermedin Duran. Pročitajte još: GRIP PRODUŽIO RASPUST: Bez nastave još nedelju dana - Poštujući preporuku Vlade Republike Srbije, doneta je odluka da se raspust u svim osnovnim i srednjim školama u Prijepolju produži i sledeće nedelje, odnosno da se nastava ne održava od 18.2. - 24.02.2019. godine – kazao Duran. U zaključku Opštinsog veća u koji je novinar “Novosti” imao uvid stoji da je do promene odluke došlo zbog saznanja da je jedna osoba u gradu na Limu obolela od virusa grupa. - U petak u večernjim satima potvrđen je jedan slučaj obolelog od virusa gripa. S obzirom na trenutnu situaciju i na osnovu preporuke Vlade, na subotnjem sastanku doneta je odluka da zimski raspust produžimo do 25. februara, navodi se u zaključku sa sednice Opštinskog veća održane u subotu. Zbog bojazni širenja gripa u Opštoj bolnici Prijepolje zabranjena je poseta pacijentima. Zabrana je uvedena po preporuci Zavoda za javno zdravlje iz Užica, zbog nestabilne epidemiološke situacije.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROMENJENA ODLUKA Produžen raspust i za đake u Prijepolju

Izvor: Blic, 16.Feb.2019

Učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Prijepolje neće se vratiti u školske klupe do 25. februara, do kada im je, današnjom odlukom opštinskog veća, produžen raspust, javlja portal Prijepolje.info.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.