ĐORĐEVIĆ NAJAVIO: Čuda su moguća, a videćemo šta ćemo da izvučemo iz rukava

Izvor: Kurir, 13.Sep.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ NAJAVIO: Čuda su moguća, a videćemo šta ćemo da izvučemo iz rukava

MADRID - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da će njegova ekipa u finalu Svetskog prvenstva protiv selekcije SAD pokušati da odigra borbeno svih 40 minuta i istakao da su u košarci čuda uvek moguća.

"Na košarkaškom terenu je sve moguće. Dešavala su se čuda u prošlosti, ne vidim razlog što se to ne bi i sada desilo. Na nama je da tražimo tu perfektnu utakmicu. Nama su misli usmerene samo na to da odigramo borbeno svih 40 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << minuta. Videćemo šta ćemo da izvučemo iz rukava, naravno ako nam dozvole. SAD su fenomenalna ekipa", rekao je Đorđević u Madridu.

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva, pošto su sinoć u dramatičnom polufinalu pobedili Francusku sa 90:85. Izabranici Aleksandra Đorđevića će se za zlato boriti protiv selekcije SAD, koja je u polufinalu pobedila Litvaniju.

"Naš posao je da pripremimo utakmicu. Ne možemo da insistiramo da igrači ne uživaju. Svi mi uživamo i treba da bude tako. Teško je spremiti taktiku protiv Amera. Naravno treba ih uvesti u pet na pet. Jednostavno želimo da igramo našu igru. Poen za poen", kazao je Đorđević.

"Vrhunska evropska košarka se približila američkoj. Svi se takmičimo. Verujem u ove momke. Možemo da izađemo i igramo košarku... Najteže je pripremiti utakmicu. Ne braniš sistem, ne možemo da damo određene postulate, protiv Amerike braniš individualne akcije", dodao je Đorđević.

Finale Svetskog prvenstva između Srbije i SAD igra se sutra od 21.00 u Madridu.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.