Divljački pritisci na Srbe se nastavljaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divljački pritisci na Srbe se nastavljaju

Na Jarinju, na ulazu na Kosovo i Metohiju, danas je zaustavljen odbojkaški tim iz Loznice koji je trebalo da odigra utakmicu u Kosovskoj Mitrovici, a izlazak sa Kosova i Metohije na Merdaru onemogućen je predstavnicima Doma kulture iz Gračanice, koji su se uputili na izložbu mladih slikara u Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sad.

To je saopštila Kancelarija za KiM, koja je naglasila da se tako, kao što se i očekivalo, divljački pritisci na Srbe na Kosovu i Metohiji nastavljaju sa namerom da naš narod bude zatvoren u geto i primoran na napuštanje svojih ognjišta, a Priština se više i ne trudi da prikrije fašističku prirodu svojih "mera".

Prištini i ovom prilikom poručujemo da neće moći da zaustavi život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i da će Srbi, uz podršku svoje države Srbije, pronalaziti načine da zaobiđu i prevaziđu njihove anticivilizacijske barijere, navodi se u saopštenju.

Ekstremisti iz Prištine, naglašava Kancelarija za KiM, mogu da pokušaju da našem narodu uskrate hleb, mleko, lekove i sve ostalo što mu je potrebno za život, mogu da naše ljude opašu i bodljikavim žicama, ali Srbe i njihovu volju za život i opstanak na Kosovu i Metohiji niko neće moći da uguši i pokoleba.

Naš narod na Kosovu i Metohiji će se odlučno, nepokolebljivo i istrajno getoizaciji suprotstaviti mirnim, nenasilnim, gandijevskim metodama, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odbojkašima zabranjen ulazak na Kosovo

Izvor: Mondo, 25.Nov.2018

Odbojkaški tim iz Loznice koji je trebalo da odigra danas utakmicu u Kosovskoj Mitrovici zaustavljen je na Jarinju, a izlazak sa Kosova na Merdaru onemogućen je predstavnicima Doma kulture iz Gračanice...Foto: Tanjug/Sava Radovanović..Predstavnici Doma kulture iz Gračanice su se uputili na izložbu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.