Direktori javnih preduzeća ubuduće na konkursima

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktori javnih preduzeća ubuduće na konkursima

Beograd - Vlada Srbije naložila je danas ministarstvima u čijim su ingerencijama javna preduzeća da ubuduće raspisuju konkurse za direktore preduzeća.

Šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović je rekao novinarima da je Vlada to danas odlučila da bi se "depolitizovala" javna preduzeća.

Dodao je da se očekuje da će na čelo javnih preduzeća doći stručnjaci koji će doprineti stabilizaciji i konsolidaciji preduzeća u državnoj svojini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mijalović je rekao i da Vlada nije odredila rok u kojem bi ti konkursi morali da budu raspisani.

Vlada je danas odlučila i da Direkcija za robne rezerve otkupi 100.000 tona merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda po 20 dinara za kilogram. Mihajlović je naglasio da će Direkcija pšenicu plaćati u roku od 15 dana od dana dostavljanja dokumentacije.

Vlada je danas utvrdila Predlog zakona o izmenama zakona o lokalnim izborima koji sadrži identična rešenja iz zakona o parlamentarnim izborima. Taj zakon predvidja ukidanje blanko ostavki i utvrđivanje redosleda odbornika na osnovu izborne liste.

Vlada je utvrdila i predlog zakona o patentima i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o osnivanju "Medjunarodne antikorupcijske akademije".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.