Direktor Tvitera podnio ostavku

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Tvitera podnio ostavku

VAŠINGTON - Direktor društvene mreže Tviter Dik Kostolo podnio je ostavku, saopštila je ova kompanija.

Suosnivač Tvitera Džek Dorsi preuzeće funkciju privremenog šefa 1. jula i obavljaće je dok ne bude pronađena zamjena za Kostola, prenio je Bi-Bi-Si.

Kostolo je bio izložen pritisku investitora, koji nisu bili zadovoljni tempom rasta broja korisnika ove mreže. On je u saopštenju naveo da je "veoma ponosan na Tviterov tim".

Kompanija je objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je formirala komisiju sa zadatkom da pronađe novog direktora.

Poslije ove objave, vrijednost akcija Tvitera porasla je za više od sedam procenata na berzi u SAD.

Tviter je izašao na njujoršku berzu 2013. godine, ali nije povećavao broj korisnika onoliko brzo koliko su se nadali investitori. Kompanija je u aprilu zabilježila neto gubitak od 162 miliona dolara.

Njene akcije od tada su oslabile za skoro 30 odsto, a trenutno su jeftinije nego po izlasku na berzu 2013. godine.

Broj korisnika ove društvene mreže od početka godine mjesečno raste za 14,1 odsto, dok je prije dvije godine taj procenat bio veći od 30 odsto.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor “Tvitera” podneo ostavku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2015

Direktor društvene mreže "Tviter" (Twiter) Dik Kostolo podneo je ostavku, saopštila je ova kompanija...Suosnivač "Tvitera" Džek Dorsi preuzeće funkciju privremenog šefa 1. jula i obavljaće je dok ne bude pronađena zamena za Kostola, preneo je Bi-Bi-Si...Kostolo je bio izložen pritisku investitora,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.