Dečak rođen sa mozgom van lobanje

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak rođen sa mozgom van lobanje

Majci dečaka Dominika Gandruma iz Sjedinjenih Američkih Država je za vreme trudnoće rečeno da će njeno dete živeti samo nekoliko sati nakon porođaja, jer je dečakov mozak rastao van lobanje, a strane lica su mu bile razdvojene i nisu pravilno srasle.

Dominik Gandrum pre operacije  

Dečak je nakon porođaja operisan, a lekari su bili zabrinuti da li će rekonstrukcija lica uspeti. Međutim, operacija je bila uspešna i Dominik se odlično oporavio. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

Majka Meri kaže da je Dominik nakon porođaja bio vrlo živahan, vrištao je, ritao se i mogla je da pretpostavi da će, uprkos zdravstvenim problemima, sa njim na kraju sve biti u redu. Dominikov otac Mark kaže da je oduševljen što može da planira njegovu budućnost. Meri i Mark inače imaju osmoro dece.

 

Dominik sada ima sedam meseci i razvija se sasvim normalno za svoj uzrast, piše američki Fox6now.com

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.