Dečak heroj spasao oca i sina iz vira u Moravi

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak heroj spasao oca i sina iz vira u Moravi

Ognjen Perovanović iz Čačka, koji ima nepunih 15 godina, na gradskoj plaži u tom gradu iz Zapadne Morave izvukao je Damira Canovića (18) i njegovog oca Mirsada (50) koji su počeli da se dave.

Ognjen kaže da je sinoć šetao gradskom plažom kada je čuo da neko doziva u pomoć, a nakon toga je video uplašenu ženu kako viče i gleda u vodu.

- Kada sam se približio ugledao sam u vodi dečka, čije je telo vir čas gutao, pa izbacivao na površinu, i delovalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je bez svesti - kazao je Ognjen Tanjugu.

U međuvremenu se pojavio i otac tog mladića, koji je bez razmišljanja skočio u ledenu Moravu da spase sina, ali reka je povukla i njega, pa je i on počeo da se davi, ispričao je Ognjen.

- Odmah sam skočio u vodu jer poznajem "jezičke" Morave. Pokušao sam prvo da im pružim granu da se uhvate, ali je bila kratka, pa sam ušao u vir - priča on.

Uhvatio je, kaže, mladića za kosu, a njegovog oca za majicu i uspeo je da ih odvuče do tri metra od obale. U međuvremenu je jedan momak skočio da mu pomogne, a Ognjen navodi da nije bilo njega, možda bi se sva trojica udavili.

Ognjenova majka, Sanja Perovanović, kaže da je ponosna na postupak sina, koji je spasao dva života, i dodaje da nije iznenadjena jer je Ognjen kajakaš i dobar plivač.

- Sinoć me je pozvao telefonom i rekao da se ne oseća dobro, što je očigledno bila posledica stresa. Mislila sam da se povredio na treningu ili da je to posledica nekog nesrećnog slučaja. Potom su mi javili da je on dobro, ali da je potrešen, i da je spasao jednog momka od davljenja” - izjavila je Sanja Tanjugu.

Ovo je dečak heroj koji je spasao Damira Canovića i njegovog oca Mirsada iz vira u Zapadnoj Moravi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ovo je dečak heroj koji je oca i sina spasao iz vira u Moravi

Izvor: Blic, 10.Jul.2014, 07:14

Čačanin Ognjen Perovanović (15) izbavio je iz reke Damira (19) i Mirsada (52) Canovića. ..Tinejdžer se u utorak uveče šetao pored gradskog kupališta na Moravi kada je začuo krik. Okrenuo se i video ženu koja je dozivala u pomoć jer joj se u reci davi sin. Drama se odvijala na levoj obali reke,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.