De Mezijer: Grčka da uradi domaći zadatak

Izvor: B92, 25.Jan.2016, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Mezijer: Grčka da uradi domaći zadatak

Amsterdam -- Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je da EU treba da izvrši pritisak na Grčku kako bi ona štitila spoljne granice EU.

Međutim, on je upozorio da je sve manje vremena za pronalaženje rešenja.

"Mi želimo da održimo Šengen, želimo evropska rešenja, ali vreme nam ističe", naglasio je Mezijer na početku neformalnog sastanka ministra unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova EU u Amsterdamu.

De Mezijer je rekao da EU treba da utiče na grčku vladu kako bi "Grčka ispunila svoje domaće zadatke".

Sledeće nedelje će pokazati kakvi će se rezultati postići, dodao je on.

Nemački ministar nije isključio mogućnost isključenja Grčke iz zone Šengena, prenele su agencije.

Kako je podsetio, u maju će se razgovarati o eventualnom produženju graničnih kontrola u Nemačkoj, dok bi za dugoročne kontrole moralo da se konstatuje da postoje "trajni" deficiti u zaštiti spoljne granice EU.

"Iskreno, ne bih čekao sa svim ovim pitanjima", rekao je Mezijer.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

De Mezijer: Grčka da uradi domaće zadatke

Izvor: RTS, 25.Jan.2016

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je da Evropska unija treba da izvrši pritisak na Grčku kako bi ona štitila spoljne granice EU, ali je upozorio da je sve manje vremena za pronalaženje rešenja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.