Danas je Svetski dan humanosti - koliko smo solidarni? (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2022, 15:57

Danas je Svetski dan humanosti - koliko smo solidarni? (AUDIO)

Obeležava se Dan humanosti u znak sećanja na godišnjicu bombaškog napada na sedište Ujedinjenih nacija u Bagdadu, kada su poginula 22 humanitarna radnika. Ovaj dan podseća i na značaj solidarnosti svakog pojedinca.

Na Dan humanosti, možda je pravi trenutak da se preispitamo kada smo poslednji put pružili pomoć nekome, ne očekujući ništa za uzvrat.

A koliko je velika snaga udruženih pojedinica, svedoči i borba 28-godišnje Novosađanke Sonje Lukan koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahvaljujući dosadašnjoj humanosti sugrađana dobila šansu da i treći put pobedi agresivni kancer.

Za to joj je opet potrebna naša pomoć, jer naše zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove novih metoda lečenja - objašnjava Sonjina mama, Ljiljana Lukan.

Prvog septembra Sonja mora da primi treću imunoterapiju, u suprotnom uspešan tok lečenja biće prekinut - kaže Lukan i dodaje da ona mesečno košta 636 hiljada dinara.

Da humanost nije milostinja, već solidarnost naglašava i Tamara Klarić iz NURDOR-a. Ona je podsetila da to Udruženje gradi novu "Roditeljsku kuću" u Beogradu koja će biti podrška roditeljima čija se deca leče u prestonici.

Ne postoji malo dobro delo, napominje sagovornica, a humanost ne bi trebalo da bude pitanje izbora, već dužnost svakog čoveka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.