Dan planete Zemlje: SAD uložile mnogo

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 18:23

Dan planete Zemlje: "SAD uložile mnogo"

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, Stejt depepartment je izdao saopštenje u kojem poziva da se u fokusu zadrži traganje za odgovorima na pretnje planeti.

Podseća se ''da su SAD uložile mnogo u dobrobit naše planete', predvodeći globalne napore u zaštiti životne sredine i suočavanju sa klimatskom krizom.

"Ponovo smo potvrdili važnost identifikovanja rešenja za bezbroj izazova sa kojima se danas suočava naša planeta, od klimatske krize do globalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nesigurnosti u snabdevanju vodom. Takođe smo napravili korake u rešavanju gubitka biodiverziteta i pridružili smo se našim partnerima i saveznicima u rešavanju kritičnih izazova sa vodom na Konferenciji UN o vodama održanoj u martu, gde smo najavili više od 49 milijardi dolara za aktivnosti u SAD i u svetu", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Stejt department podseća da su se od prvog obeležavanja Dana planete Zemlje pre 53 godine, mobilisale stotine miliona ljudi širom sveta za bolju zaštitu planete.

"Na Dan planete Zemlje shvatamo da nije dovoljno samo nadati se svetlijoj budućnosti za našu decu i unuke, već moramo nastaviti da preduzimamo hrabre akcije da bismo odnegovali zdraviju planetu za sve'', dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"MORAĆEMO DA PREDUZMEMO HRABRE AKCIJE" Amerika pozvala na borbu, postoje OZBILJNE pretnje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023

Oglasio se Stejt department..Povodom obeležavanja 53. godišnjice Dana planete Zemlje, američki Stejt depepartment je izdao saopštenje u kojem poziva da se u fokusu zadrži traganje za odgovorima na pretnje planeti, ali i da se vodi računa o postignutom napretku...Podseća se ''da su SAD uložile...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.