Dačić izbacuje Dinkića i iz finansija?

Izvor: Press, 29.Jul.2013, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić izbacuje Dinkića i iz finansija?

Kako saznaje list, na sastanku zakazanom u 17 časova, premijer Dačić će zatražiti da se preispita Dinkićev rad u proteklih godinu dana i najverovatnije zatražiti od njega da se povuče sa mesta ministra finansija, a možda čak i da taj resor resor prepusti SPS-u!
- Dačić će pokušati da dokrajči "načetog" Dinkića tražeći od njega nemoguće. Lider SPS vidi šansu u činjenici da je Dinkić zbog nekih ranijih izjava o nespremnosti na kompromise prilikom rekonstrukcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << postao dežurni krivac. Dačić smatra da nema šta da izgubi, a da bi čak i mogući izlazak URS-a iz Vlade predstavljao jačanje strateške pozicije socijalista jer bi tako ostali jedini i neprikosnoveni koalicioni partner za SNS - ističe odlično obavešteni sagovornik lista iz vrha vlasti.
Premijer je ova saznanja posredno potvrdio jučeašnjom izjavom da još nije postignut konačan dogovor između SNS-a, SPS-a i URS-a.
- Odluka URS-a biće razmotrena danas na sastanku Aleksandra Vučića, Mlađana Dinkića i mene - rekao je Dačić i dodao da "kao predsednik Vlade podseća da temeljna i ozbičljna rekonstrukcija ne podrazumeva samo personalen promene već i promene u pristupu ciljevima vođenja finansija i ekonomije".
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dinkić naljutio SNS

Izvor: Danas, 29.Jul.2013

Izjava ministra finansija i privrede i predsednika URS Mlađana Dinkića da „prepušta resor privrede na odgovornost naprednjacima“ uvredila je Srpsku naprednu stranku, saznaje Danas od izvora u vrhu SNS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.