Dačić: Hapsimo još dve bande

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Hapsimo još dve bande

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je MUP Srbije počeo seriju hapšenja organizovanih kriminalnih grupa i najavio hapšenja još dvije kriminalne grupe.

"Jedna kriminalna grupa bavila se razbojništvom, ucenama, iznudama, ilegalnom trgovinom narkoticima i posedovala oružje. Druga se bavila falsifikovanjem putnih isprava, saobraćajnih i vozačkih dozvola itd. O tome će javnost biti obaveštena u narednim danima", rekao je Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za B92.

Nema povlašćenih

On je rekao da će biti nastavljene istrage u slučajevima korupcije u državnim organima i da niko neće biti zaštićen funkcijom koju obavlja u slučaju da je počinio neko krivično delo.

"Nema povlašćenih i neko ko obavlja javnu funkciju ne može da očekuje da će mu to biti alibi za kriminal i korupciju. Borba podrazumeva da nije važno čiji je ko, već da li je počinio krivično delo", rekao je Dačić.

U Srbiji su juče uhapšene dve organizovane kriminalne grupe, od kojih se jedna bavila nezakonitom dodelom vojnih stanova i vojnih invalidnina, a druga nezakonitom dodelom sredstava iz Nacionalnog investicionog plana.

Uhapšeno je 16 osoba osumnjičenih za korupciju u Vojsci Srbije, kao i osam osoba iz pojedinih ministarstava, koje su osumnjičene da su zloupotrebom službenog položaja oštetili državni budžet.

Korupcija u državnim organima

Dačić je rekao da su jučerašnje akcije bile planirane veoma dugo i u saradnji sa predstavnicima Vojnobezbednosne agencije i Tužilaštva.

"Reč je o primerima organizovanog kriminala, korupcije u državnim organima, od čega je najveću štetu imala država i budžet. Uhapšene osobe su radile u državnim organima i u Ministarstvu odbrane, vojsci, na VMA, a u drugom slučaju u Ministarstvu trgovine i turizma", naveo je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.