Da EU danas ponudi članstvo Srbiji, rekla bih NE!

Izvor: Mondo, 19.Dec.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da EU danas ponudi članstvo Srbiji, rekla bih NE"!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Briselu da je rok za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji 2025. godine veoma ambiciozano postavljen, ali da to neće zavisiti samo od Srbije, već i od EU i država članica.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

"Ako EU danas ponudi proširenje Srbiji (da postane članica), ja bih rekla ne. Mi još moramo da radimo", rekla je Brnabićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Centru za evropske politike, a navodi se na Twitter nalogu tog centra.

"If the #EU offered enlargement to #Serbia today, I would say no." says Prime Minister @anabrnabic. "We need to do more ourselves first."

— EuropeanPolicyCentre (@epc_eu) December 19, 2018

Ana Brnabić je dodala da je Evropa bila u pravu kada je oblikovala proširenje tako da Balkan postane stabilniji region.

Kako se navodi na Twitteru Centra za evropske politike, Brnabićeva je rekla i da Balkan treba da ima veće razumevanje za izazove sa kojima se suočava EU.

"Za mene je Evropa set vrednosti, a ne ćup novca", rekla je Brnabićeva i dodala da je Srbija dobro shvatila EU kao porodicu vrednosti i mirovni projekat.

EU dosta Srbije, Brnabić: Nije u redu
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Nastavićemo da učestvujemo u regionalnim inicijativama

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je na sastancima u Briselu potvrdila da će Srbija nastaviti da učestvuje u svim regionalnim inicijativama i da želi da ostane konstruktivan partner, i navela da se u EU nadaju da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen...Brnabić koja se danas...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.