DSS ne može u nacionalni blok sa DS

Izvor: B92, 07.Okt.2014, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS ne može u nacionalni blok sa DS

Kandidat za predsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić kaže da nacionalni blok nije moguć sa Demokratskom strankom.

Ona kaže da blok nije moguć jer je ta stranka "prva napustila nacionalni blok koji je 2006. formirao Vojislav Koštunica, kada je izglasan mitrovdanski ustav".

''U tom nacionalnom bloku koji je imao neformalni karakter, sem DSS, bio je DS, SRS i SPS. Mi smo iz Vikiliksovih tajnih depeša saznali kada je i na koji način DS napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj nacionalni blok i da pri tome nikada nije pokazao ni malo samokritičnosti prema svemu što je učinjeno državi'', rekla je Rašković Ivić za današnju ''Politiku''.

Na izbore za predsednika DSS, Rašković Ivić izlazi uverena da ima podršku 88 opštinskih odbora i podršku omladine, nasuprot podršci od 53 opštinska odbora njenom protivkandidatu potpredsedniku stranke Milošu Aligrudiću.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.