DSS: Predstavnik DSS-a u RIK-u glasao mimo odluke stranke

Izvor: RTS, 22.Apr.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Predstavnik DSS-a u RIK-u glasao mimo odluke stranke

Predstavnik Demokratske stranke Srbije u proširenom sastavu Republičke izborne komisije glasao je mimo odluke stranačkih organa i zbog povrede stranačke discipline biće sankcionisan, saopštio je v. d. predsednika DSS Miloš Jovanović.
U saopštenju se navodi da je DSS od početka smatrao da ne postoji osnov za glasanje protiv proglašenja konačnih rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsedničkih izbora u RIK-u, ali da je, s obzirom na atmosferu u kojoj je preovladala politička ostrašćenost i politizacija ovog pravnog pitanja, Predsedništvo DSS-a donelo odluku da predstavnici stranke ne učestvuju u radu RIK-a time što će se uzdržati od glasanja.
"Predstavnik DSS-a u stalnom sastavu RIK-a postupio je saglasno stavu Predsedništva dok je član iz proširenog sastava RIK-a sebi dozvolio da, nakon što je uvideo da postoji većina za donošenje odluke, glasa po sopstvenoj savesti i mimo odluke stranačkih organa. Iako time nije promenio ishod glasanja niti je, s pravnog aspekta, doneo pogrešnu odluku, on je grubo prekršio stranačku disciplinu zbog čega će biti sankcionisan", naveo je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.