Izvor: RTS, 26.Jul.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Dokle se stiglo sa obnovom kliničkih centara

Ministarke za zdravstvo i socijalnu zaštitu Vlade u senci Demokratske stranke Nada Čemerlić Ađić zatražila je objašnjenje zašto se kasni sa obnovom četiri Klinička centra u zemlji, obzirom da je za njihovu rekonstrukciju obezbeđen novac.
Prema rečima Nade Čemerlić Ađić, projekt "Četiri klinička centra rekonstrukcija, modernizacija" nastao je još 2003, a ratifikovan je od 2006. do 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine sa 200 miliona evra namenja obnovi i izgradnji centara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, prenosi Tanjug.
"Pitamo i dokle se stiglo sa ovim projektom, da li su završeni planovi i kada će biti raspisani tenderi za izgradnju kliničkih centra", navela je u pisanoj izjavi Nada Čemerlić Ađić.
Gradski odbor DS u Novom Sadu ocenio je da se novosadski naprednjaci pripremaju za predstojeće lokalne izbore tako što su, kako tvrde demokrate, već pripremili planove za nova zapošljavanja u javnom sektoru, koja su SNS-u "predizborni adut".
SNS u Novom Sadu "uveliko se priprema za predstojeće lokalne izbore, što se jasno vidi po novim planovima zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2015. godine", tvrde u novosadskom DS-u.
U saopštenju je navedeno da će Javno-komunalno preduzeće "Lisje" u drugom polugodištu zaposliti novih 25 radnika na privremenim i povremenim poslovima, kao i da je po istom osnovu ranije angažovano njih 20.
"Zato su i sredstva za plate zaposlenih po tom osnovu povećana za 16,5 miliona dinara (sa 13,5 miliona na 30 miliona), što do kraja godine daje mesečni prosek od 110.000 dinara bruto zarade po novoprimljenom radniku", preciziraju u DS-u.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Šta je sa rekonstrukcijom kliničkih centara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2015

Vlada u senci Demokratske stranke kritikovala je danas stanje u zdravstvu, postavljajući pitanje zašto se kasni sa projektom rekonstrukcije kliničkih centara u Srbiji..."Vlada u senci postavlja pitanje dokle se stiglo sa projektom rekonstrukcije četiri klinička centra, da li su završeni planovi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.