Čume traži veštačenje bivše žene

Izvor: Mondo, 21.Apr.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čume traži veštačenje bivše žene

Nekadašnji svedok saradnik Ljubiša Buha Čume je na ponovljenom suđenju pred Trećim osnovinm sudom predložio sudu da naloži veštačenje njegove bivše supruge, koja ga je i prijavila policiji za više krivičnih dela.

Foto: Medija centar Beograd

On je tražio da se ispita da li je Ivana Buha sklona laganju, manipulacija i konfabulacijama.

Tom predlogu se međutim tužilaštvo usprotivilo jer u sudskoj praksi nije uobičajeno veštačenje oštećenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u tom pogledu.

Tužilaštvo je takođe postavilo pitanje koje struke bi bili veštaci koji bi to opredelili, i podsetilo da se svedoci prilikom davanja iskaza zaklinju pred sudom da će govoriti istinu i upozoravaju da je davanje lažnog iskaza krivično delo.

Odluku o tome sud će doneti u nastavku postupka.

Nakon uvodnih izlaganja na ponovljenom suđenju Buhi zbog pet krivičnih dela među kojima je i prikrivanje kradenog "ferarija", on je izneo svoju odbranu i naveo da će mu uskoro stići ugovor sa sirijskim državljinom zvanom "Muki" o kupovini "ferarija".

Suđenje je održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde Buha boravi od novembra 2015. godine.

Počelo novo suđenje Čumetu, ostaje u pritvoru

Čume osuđen na još 16 meseci zatvora!

Sledeći pretres je zakazan za 3. maj.

Prvom presudom koju je nedavno ukinuo Viši sud u Beogradu i naložio ponavljanje suđenja, Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela, a ne za pet, za koliko je optužen.

Buhi se ponavlja suđenje zbog optužbi da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je služio kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenovića.

Buha se nalazi u pritvoru od novembra 2015. godine.

Ovaj svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Djinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.