Čume traži veštačenje bivše žene, da se utvrdi da li je SKLONA LAGANJU I MANIPULACIJAMA

Izvor: Blic, 21.Apr.2017, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čume traži veštačenje bivše žene, da se utvrdi da li je SKLONA LAGANJU I MANIPULACIJAMA

Nekadašnji svedok saradnik Ljubiša Buha Čume ponovo je danas na ponovljenom sudjenju pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu predložio sudu da naloži veštačenje njegove bivše supruge Ivane Tulović, koja ga je i prijavila policiji za više krivičnih dela, na okolnost da li je sklona laganju, manipulacija i konfabulacijama.

Tom predlogu se međutim tužilaštvo usprotivilo jer u sudskoj praksi nije uobičajeno veštačenje oštećenih u tom pogledu.

Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je takođe postavilo pitanje koje struke bi bili veštaci koji bi to opredelili, i podsetilo da se svedoci prilikom davanja iskaza zaklinju pred sudom da će govoriti istinu i upozoravaju da je davanje lažnog iskaza krivicno delo.

Odluku o tome sud će doneti u nastavku postupka.

Nakon uvodnih izlaganja na ponovljenom sudjenju Buhi zbog pet krivičnih dela medju kojima je i prikrivanje kradenog "ferarija", on je izneo svoju odbranu i naveo da će mu uskoro stići ugovor sa sirijskim državljinom zvanom "Muki" o kupovini "ferarija".

Sudjenje je održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde Buha boravi od novembra 2015. godine.

Sledeći pretres je zakazan za 3. maj.

Ukinuta presuda na dve godine zatvora

Prvom presudom koju je nedavno ukinuo Viši sud u Beogradu i naložio ponavljanje sudjenja, Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela, a ne za pet, za koliko je optužen.

Buhi se ponavlja suđenje zbog optužbi da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbedjenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je služio kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenovića.

Buha se nalazi u pritvoru od novembra 2015. godine.

Ovaj svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Djindjića, početkom februara osudjen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vredjanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom sudjenja u slučaju "ferari".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čume traži veštačenje bivše žene

Izvor: Mondo, 21.Apr.2017

Nekadašnji svedok saradnik Ljubiša Buha Čume je na ponovljenom suđenju pred Trećim osnovinm sudom predložio sudu da naloži veštačenje njegove bivše supruge, koja ga je i prijavila policiji za više krivičnih dela...Foto: Medija centar Beograd..On je tražio da se ispita da li je Ivana Buha...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.