Četničke granate evakuisale grad i stanovništvo!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Avg.2014, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četničke granate evakuisale grad i stanovništvo!

Dvadesetak domaćinstava juče je evakuisano iz sela Bela Reka, kraj Šapca, zbog pronađenih artiljerijskih granata iz Drugog svetskog rata

U selu Bela Reka, kraj Šapca, pripadnici Sektora za vanredne situacije danas nastavljaju sa pretragom terena gde je pronađeno 18 granata iz Drugog svetskog rata.

Artiljerijske granate raznih kalibara, koje su pronađene juče su bile zakopane, a pretpostavlja se da su pripadale nekoj četničkoj brigadi koja je na boravila >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na području Bele Reke u Drugom svetskom ratu.

- Tokom dana će biti nastavljena pretraga terena, a pronađene granate će najverovatnije biti i uništene – rekao je Tanjugu načelnik lokalnog Sektora za vanredne situacije Aleksandar Stojković.

Foto: Tanjug/Miša Nikolić

Na prostoru tog sela angažovane su specijane ekipe za neeksplodirana ubojina sredstva Sektora za vanredne situacije kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dvadesetak domaćinstava juče je evakuisano iz preventivnih razloga, jer se osim 18, koje su pronađene, pretpostavlja se da ima još zakopanih granata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.