Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2011, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama

BEOGRAD -

Poglavari obeju opcija Islamske zajednice i državni vrh Srbije čestitali su muslimanima predstojeći Ramazanski Bajram sa željama za mir, ličnu i porodičnu sreću.

Trodnevni Ramazanski Bajram za muslimanske vernike počinje sutra nakon jednomesečnog posta, tokom kojeg su se oni uzdržavali od hrane i pića - od izlaska do zalaska Sunca.

Zilkić: Svi muslimani su braća

Reis ul ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić je u čestitki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poručio da su svi muslimani braća i da je Alahovo zadovoljstvo da žive u bratskoj ljubavi i slozi i da ga ljute podele i nesloge.

"Bajram je prilika da potvrdimo ova načela ili da još jednom postupimo suprotno Allahovoj volji, a na štetu nas samih", naveo je Zilkić.

Čestitka Bojana Pajtića

Predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić čestitao je praznik Ramazanski Bajram svim građanima Srbije muslimanske veroispovesti.

"Svim verskim službenicima i vernicima Islamske verske zajednice u AP Vojvodini i Republici Srbiji čestitam veliki praznik Ramazanski Bajram uz iskrene želje za mir, dobro zdravlje, ljubav i sreću. Želim vam da praznične dane provedete u krugu svojih porodica i prijatelja uz uzajamno poštovanje, razumevanje i toleranciju", navodi Pajtić.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić je proučio da muslimani ovaj praznik dočekuju sa izoštrenom voljom i jasnim ciljem.

U čestitki koju je, umesto njega, u mešihatu Islamske zajednice u Srbiji pročitao potpredsednik Rešad Plojović, muftija poručuje da vernici treba da budu radosni zbog uspešnog ramazanskog uspona.

Zukorlić je konstatovao da je ovo prvi Ramazan posle 15 godina bez neposrednog ataka na Islamsku zajednicu i da to u mešihatu, kako je rekao, razumeju kao "početak pobede istine, prava i pravde".

Zilkićev zamenik i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić cestitao je svim muslimanima Ramazanski Bajram s porukom da sačuvaju mir i slogu među sobom i sa svojim komšijama.

"Svim muslimanima Srbije čestitam Ramazanski Bajram sa molitvom Bogu da sačuva mir i našu slogu i naš mir i slogu sa našim komšijama koje god vere bili", rekao je Jusufspahić u Bajrakli džamiji u Beogradu.

On je dodao da Islamska zajednica Srbije Bajram dočekuje u nadi da će se problemi koji postoje, kada se u pitanju status islamske zajednice, bogomolje i muslimanska groblja, rešiti na način koji zadovoljava islamsku zajednicu, ali koji je u isto vreme legalan i legitiman.

Tadić poželeo mir, zdravlje i sreću

Predsednik Srbije Boris Tadić je muslimanima u Srbiji poželo mir, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

"Želim vam da praznične dane provedete u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija", poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković je muslimanima poželeo da im predstojeći praznik donese duhovni mir i radost.

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam vam Ramazanski Bajram sa iskrenim željama da vam ovaj veliki praznik donese duhovni mir i radost i da praznično raspoloženje podelite sa svima koji vas okružuju", navodi se u čestitki.

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković je velikodostojnicima, verskim službenicima, profesorima islamskih obrazovnih ustanova, studentima fakulteta, učenicima medresa i svim islamskim vernicima u Republici Srbiji poručio da mu je iskrena želja da svaki pojedinac i svaka porodica predstojeći praznik dočeka u zadovoljstvu i miru.

"Želim da veliki praznik probudi u svakom islamskom verniku uverenje da udruženim naporima možemo doprineti da se u Srbiji kao zajedničkoj državi poštuju različitosti i stvore uslovi da se svaka nacionalna i verska zajednica razvija i slobodno afirmiše svoje najviše vrednosti", poručio je ministar Srećković.

Bajramske čestitke su uputili i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, princ Aleksandar Karađorđević, predsednici dva Bošnjačka nacionalna veća i predstavnici nevladinih organizacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić čestitao kadetima

Izvor: RTS, 29.Avg.2011

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić čestitao je kadetskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Argentini... .."Najiskrenije vam čestitam osvajanje ovog prestižnog priznanja. Predstavljali ste svoju zemlju na najbolji mogući način. Prvaci sveta,...

Nastavak na RTS...

Zilkić: Svi muslimani su braća

Izvor: B92, 29.Avg.2011

Novi Pazar -- Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić čestitao vernicima ramazanski Bajram poručivši im da su oni braća...On je istakao da je Alahovo zadovoljstvo da žive u bratskoj ljubavi i slozi, te da ga ljute podele i nesloge..."Bajram je prilika da potvrdimo ova načela ili da...

Nastavak na B92...

Poglavari i državni vrh čestitali Bajram

Izvor: Politika, 29.Avg.2011

BEOGRAD/NOVI PAZAR – Poglavari obeju opcija Islamske zajednice i državni vrh Srbije čestitali su muslimanima predstojeći Ramazanski Bajram sa željama za mir, ličnu i porodičnu sreću...Trodnevni Ramazanski Bajram za muslimanske vernike počinje sutra nakon jednomesečnog posta tokom kojeg su...

Nastavak na Politika...

Počeo Ramazanski Bajram

Izvor: Studio B, 30.Avg.2011, 12:16

Trodnevni Ramazanski Bajram za muslimanske vernike počeo je jutros nakon jednomesečnog posta tokom kojeg su se oni uzdržavali od hrane i pića - od izlaska do zalaska Sunca...Centralna bajramska svečanost u Sarajevu održana je jutros u Gazi Husrev-begovoj džamiji...Tradicionalno čestitanje prvog...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.