Čepurin o saradnji sa Đorđevićem i Stefanovićem

Izvor: RTS, 21.Dec.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin o saradnji sa Đorđevićem i Stefanovićem

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o unapređenju saradnje u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja. Čepurin je razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem o saradnji dve zemlje tokom ove godine u oblasti bezbednosti, saopštio je MUP.
Zoran Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se na početku razgovora osvrnuo na izuzetno dobre i prijateljske odnose dve zemlje, posebno kada je reč o strateški važnim pitanjima, što potvrđuju i česti susreti najviših predstavnika dveju država.

"Odnosi Srbije i Rusije imaju ogroman potencijal, a to je dobra osnova da se zajedničke aktivnosti u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja podignu na još viši nivo", rekao je Đorđević.
Ministar je istakao da su tradicionalno dobri odnosi još više učvršćeni prijateljstvom predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Vladimira Putina.
Đorđević je rekao da se nada da će i njegov nedavni boravak u Moskvi doprineti unapređenju saradnje dve zemlje i zahvalio se ambasadoru Čepurinu na konstantno pruženoj podršci Republici Srbiji.
Ambasador Čepurin istakao je da su uzajamne posete dobar znak da odnosi Rusije i Srbije idu u pravom smeru, dajući dobre i plodotvorne rezultate i izrazio spremnost i želju da svojim ličnim zalaganjem poboljša resornu saradnju u svim oblastima od zajedničkih interesa.
Nastavak policijske saradnje
Čepurin se sastao i sa ministrom Stefanovićem. Stefanović i ambasador Rusije sumirali su saradnju dve zemlje tokom ove godine u oblasti bezbednosti i ocenili da je ona dala veoma pozitivne rezultate, kao i da će istim intenzitetom biti nastavljena i naredne godine, saopštio je MUP.
Tokom razgovora o nastavku saradnje policija dveju zemalja Stefanović je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova veoma zainteresovano za nastavak obuka policijskih službenika, pre svega u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, kao i vanrednih situacija.
Čepurin je potvrdio spremnost ruske strane da i dalje daje doprinos profesionalnom usavršavanju srpske policije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.