Čemu diskusija, Srbija nije morala da uhapsi Gruevskog

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čemu diskusija, Srbija nije morala da uhapsi Gruevskog"

Skoplje -- Zamenik ministra pravde Makedonije Oliver Ristovski potvrdio da Srbija nije imala obaveza da zadrži ili uhapsi Nikolu Gruevskog kada je prolazio kroz Srbiju.

U razgovoru za "Politiku", Ristovski je ukazao na činjenicu da za Gruevskim nije bila raspisana međunarodna poternica.

"Koliko je meni poznato, nijedan zvaničnik iz vlade Republike Makedonije nije uputio kritiku Srbiji, niti je zatražio objašnjenje za to što Gruevski nije uhapšen", rekao je Ristovski.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On kaže da nema komentar na novinarske spekulacije, lične stavove pojedinaca i napise na društvenim mrežama.

"Ponavljam, nijedna od susednih država kroz koju je prošao Gruevski, pre nego što je raspisana međuanrodna poternica, nije bila dužna, niti je smela da ga uhapsi za dela koja su napravljena u Republici Makedoniji. Ne znam zašto bi to uopšte bilo predmet diskusije", rekao je Ristovski.

Podsetimo, bivbši makedonski premijer osuđen je da dve godine zatvora u slučaju nabavke blindiranog "mercedesa", a pošto senije odazavao na odsluženje kazne, za njim je raspisana poternica. Međutim, on je uspeo ilegalno da dođe do Mađarske i taime pobegne.

Danima se postavljalo pitanje kako je to uspeo i s čijim i kakvim dokumentima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.