Ristovski: Srbija nije imala obavezu da zadrži Gruevskog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2018, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ristovski: Srbija nije imala obavezu da zadrži Gruevskog

Zamenik ministra pravde Makedonije Oliver Ristovski potvrdio je da Srbija nije imala nikakvih obaveza da zadrži ili uhapsi Nikolu Gruevskog kada je on prolazio kroz njenu teritoriju.

U razgovoru za "Politiku", Ristovski je ukazao na činjenicu da za Gruevskim nije bila raspisana međunarodna poternica.

"Koliko je meni poznato, nijedan zvaničnik iz vlade Republike Makedonije nije uputio kritiku Srbiji, niti je zatražio objašnjenje za to što Gruevski nije uhapšen", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Ristovski.

On kaže da nema komentar na novinarske spekulacije, lične stavove pojedinaca i napise na društvenim mrežama.

"Ponavljam, nijedna od susednih država kroz koju je prošao Gruevski, pre nego što je raspisana međunarodna poternica, nije bila dužna, niti je smela da ga uhapsi za dela koja su napravljena u Republici Makedoniji. Ne znam zašto bi to uopšte bilo predmet diskusije", rekao je Ristovski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ristovski: Srbija nije imala obavezu da zadrži Gruevskog

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2018

Zamenik ministra pravde Makedonije Oliver Ristovski potvrdio je da Srbija nije imala nikakvih obaveza da zadrži ili uhapsi Nikolu Gruevskog kada je on prolazio kroz njenu teritoriju...U razgovoru za "Politiku", Ristovski je ukazao na činjenicu da za Gruevskim nije bila raspisana međunarodna poternica..."Koliko...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.