ČEŠKA OBJAVILA POTERNICU ZA RUSIMA: Sve po nalogu Londona, a otkriveno i zašto

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 22:49

ČEŠKA OBJAVILA POTERNICU ZA RUSIMA: Sve po nalogu Londona, a otkriveno i zašto

Potrenica je izdata jer se ti ruski državljani terete "za ozbiljne zločine"

Policija Češke objavila je poternicu za državljanima Rusije Aleksandrom Petrovom i Ruslanom Boširovom koje London optužuje da su odgovorni za trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Kako se navodi u saopštenju policije, potrenica je izdata jer se ti ruski državljani terete "za ozbiljne zločine", a na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tviteru su čak objavljene i njihove fotografije.

Prema podacima policije, Boširov i Petrov bi trebalo da su se u oktobru 2014. godine nalazili u Češkoj – prvo u Pragu, a potom u Moravsko-Sileskoj oblasti, a nešto kasnije i u Zlinskoj oblasti.

Takođe se navodi i da su oni koristili duple dokumente, jedne koji su se vodili na imena Petrov i Boširov, i druge u kojima su pisala drugačija imena – Nikolaj Popa i Ruslan Tabarov.

Početkom marta 2018. godine u Solsberiju su otrovani bivši saradnik GRU Sergej Skripalj, koji je u Rusiji osuđen zbog veleizdaje, i njegova kćerka Julija. London smatra da je Rusija umešana u trovanje Skripalja supstancom A234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom "novičok", što Moskva kategorički negira.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.