CEO DAN U ŠKOLI: Od septembra promene u prosveti

Izvor: Mondo, 01.Jun.2019, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEO DAN U ŠKOLI: Od septembra promene u prosveti

Đake u Srbiji od 1. septembra očekuje velika promena a započeće u 240 osnovnih škola koje uvode jednosmensku nastavu sa produženim boravkom.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U eksperimentalnoj fazi u tim osnovnim školama mališani će na časove ići samo u jutarnjoj smeni, a ostajaće potom u školi posle časova - od 12.30 do 16.30, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je za današnji "Kurir" rekao da je ideja da se učenicima ponude dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << osmišljene aktivnosti nakon redovne nastave, ali tako da svoje vreme posle redovne nastave koriste u funkciji razvoja.

Budućnost je stigla! Evo šta će naša deca učiti (FOTO)

"U taj pilot projekat ulazi ukupno 240 škola u Srbiji. Naravno, deca tu dobijaju najviše - učenje u školi pod nadzorom nastavnika, više sporta, a vodiće se računa i o njihovoj ishrani. Đaci će takođe imati oko 50 različitih sadržaja, što će smanjiti nasilje u školama, biće bezbedniji. Učenici će uz sve to imati više informatike", naveo je ministar.

On dodaje da će i nastavnici dobiti posao, što je dobro, jer zbog pada nataliteta u Srbiji i zatvaranja škola, oni su ostajali bez posla.

Prema rečima Šarčevića, vodilo se računa i o roditeljima učenika.

"Oni će biti bezbrižniji, jer se njihovoj deci nudi sve što sam naveo i oni će u svakom momentu znati da su dece pod budnim okom nastavnika i drugog osoblja u školama", rekao je ministar.

On je dodao i da je predviđeno da se do 2030. ova nova strategija uvede u sve škole u Srbiji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.