Brnabić se sastala sa Plenkovićem u Zagrebu

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 10:46

Brnabić se sastala sa Plenkovićem u Zagrebu

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas u Zagrebu sa predsednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Brnabić će kasnije danas učestvovati na četvrtoj Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV) u glavnom gradu Hrvatske.

U delegaciji sa premijerkom Brnabić je i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

Pored delegacija iz Srbije i Hrvatske, Velikoj skupštini prisustvovaće i visoka delegacije iz Bosne i Hercegovine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno Republike Srpske.

Na skupštini će se okupiti članovi SNV-a i predstavnici srpske nacionalne manjine iz više od 150 opština, gradova i županija, kao i predstavnici organizacija srpske zajednice u Hrvatskoj.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocenio je danas posle susreta s premijerkom Srbije Anom Brnabić da otvorena pitanja između dve države treba rešavati dijalogom.

"U dijalogu treba da nastavimo da rešavamo otvorena pitanja i unapređujemo privrednu, prometnu i energetsku saradnju. Vodimo brigu o zaštiti hrvatske manjine u Srbiji, kao i srpske u Hrvatskoj", napisao je Plenković na Tviteru.

Predsednik Vlade Hrvatske danas je u Zagrebu primio premijerku Srbije koja je doputovala na Veliku skupštinu Srpskog narodnog veća.

Predviđeno je da se premijeri dve zemlje prigodno obrate učesnicima skupa.

Nakon sastanka premijerka Srbije se oglasila i na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić u Zagrebu, sastala se sa Plenkovićem: Želim da posete zvaničnika Srbije i Hrvatske budu češće (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 30.Apr.2023

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas u Zagrebu sa predsednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem. Brnabić je učestvovala na četvrtoj Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV) u glavnom gradu Hrvatske.

Nastavak na Blic...

Premijerku Srbije u Zagrebu primo hrvatski kolega Plenković: „Otvorena pitanja potrebno rešavati dijalogom“

Izvor: Danas, 30.Apr.2023

Otvorena pitanja potrebno je rešavati u dijalogu i unaprediti saradnju Hrvatske i Srbije, objavio je u nedelju na Tviteru hrvatski premijer Andrej Plenković nakon sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, koja je doputovala u Zagreb povodom Velike skupštine Srpskog narodnog vijeća (SNV), prenosi...

Nastavak na Danas...

Brnabić i Plenković učestvovali na Velikoj skupštini Srpskog narodnog veća

Izvor: Beta Video, 30.Apr.2023

ZAGREB - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas zajedno sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem učestvovala na na Velikoj skupštini Srpskog narodnog veća. Na 4. Velikoj skupštini SNV-a okupilo se oko 1.500 izabranih odbornika i predstavnika srpske nacionalne manjine iz više od 150 opšina,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.