Brnabić o novom ministru: Predlog prvo u Skupštini

Izvor: N1 televizija, 09.Maj.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o novom ministru: Predlog prvo u Skupštini

Premijerka Srbije Ana Brnabić nije htela da kaže ko će biti novi ministar finansija, navodeći da je "red" da svoj predlog prvo obrazloži u Skupštini Srbije, jer je to u interesu parlamentarne demokratije.

Ona je novinarima u Valjevu rekla da je ministru finansija Dušanu Vujoviću, koji je pre dva dana podneo ostavku iz ličnih razloga, zahvalila što je "odgovorno i u najboljim namerama" obavljao tu funkciju.

"Razumem njegove razloge što je podneo ostavku", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je premijerka i dodala da Vujović ostavlja državnu kasu u "dobrom stanju".

 Po njenim rečima, za to je zaslužan ne samo Vujović, već su zaslužni i novi pristup Vlade finansijskoj disciplini, optimizacija državne oprave i javnih usluga, i "značajno žrtvovanje svih građana".

"Pred nama su bolja vremena. Treba da nastavimo ozbiljne strukturne reforme, zbog čega smo se odlučili za novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom", kazala je Brnabić.

Premijerka je u Valjevu posetila sanirane delove korita reke Kolubare.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.