Bramerc: Moguća revizija slučaja Gotovine i Markača

Izvor: Kurir, 17.Jan.2013, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Moguća revizija slučaja Gotovine i Markača

Glavni haški tužilac obećao da će pokušati da pokrene reviziju slučaja Ante Gotovine i Mladena Markača

HAG - Ima nade za pravdu.

Ministar pravde Nikola Selaković dobio je uveravanje da će haško tužilaštvo učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi došlo do revizije „slučaja Gotovina i Markač“.

- Tokom sastanka sa Bramercom dobili smo uveravanja da će tužilaštvo pokušati, u granicama svojih mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i nadležnosti, da obezbedi uslove za reviziju tog slučaja - rekao je Selaković posle jednočasovnog sastanka s Bramercom u Haškom tribunalu.

Ministar je Bramercu preneo opšti utisak nezadovoljstva u Srbiji, ne samo zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima već i zbog drugih slučajeva, kao što je „slučaj Ramuša Haradinaja“.

Selaković se sastao i s predsednikom Haškog tribunala Teodorom Meronom, s kojim je razgovarao oko 30 minuta. Taj mu je razgovor, kako je rekao, bio „naročito zanimljiv“ jer je on glasao za oslobađanje Gotovine, kao i razgovor s potpredsednikom suda Karmelom Ađijusom, koji se oštro usprotivio oslobađajućoj presudi.

Selaković u poseti Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću

Ministar pravde Srbije danas će posetiti i srpske državljane u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala u Ševeningenu i razgovarati s njima.

Selaković će obići Ratka Mladića, Dragoljuba Ojdanića, Radovana Đorđevića, Radovana Karadžića, Zdravka Tolimira, Vinka Pandurevića, Vlastimira Đordevića, Nikolu Šainovića, Sretena Lukića, Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića i Franka Simatovića.

Poseta lideru SRS Vojislavu Šešelju u pritvorskoj jedinici nije u planu, jer je vođa radikala odbio da se sretne s ministrom.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguća revizija slučaja Gotovine i Markača?

Izvor: Mondo, 17.Jan.2013

Glavni tužilac Haškog trbunala Serž Bramerc obavestio u Hagu ministra pravde Nikolu Selakovića da će Tužilaštvo učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi došlo do revizije slučaja Gotovina i Markač..."Tokom sastanka sa Bramercom dobili smo uveravanja da će Tužilaštvo pokušati, u granicama...

Nastavak na Mondo...

Očekuje se revizija presude za oluju

Izvor: Cafe.ba, 17.Jan.2013

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je da je od glavnog haškog tužioca Serža Bramerca dobio uvjeravanja da će pokušati da obezbijedi da dođe do revizije presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, koji su oslobođeni optužbi za zločine nad srpskim civilima tokom...

Nastavak na Cafe.ba...

Selakoviću u Hagu obećali reviziju slučaja hrvatskih generala?

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2013

Serž Bramerc je rekao Nikoli Selakoviću da će haško tužilaštvo učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi došlo do revizije slučaja Gotovina i Markač. ..Žrtve ostale bez osuđenih za zločine koji su nad njima izvršeni.. ..Selaković je nakon razgovora sa predsednikom Haškog suda Teodorom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.