Bokelji ulovili psa glavonju od pola tone

Izvor: Glas javnosti, 11.Jan.2013, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bokelji ulovili psa glavonju od pola tone

TIVAT - Braća Lakičevići, članovi poznate ribarske porodice iz Bjelila, jutros oko 11 sati na ulazu u Boku Kotorsku, u blizini ostrva Mamula, ulovili su ajkulu dugu četiri metra i tešku preko 500 kilograma.

"U pitanju je pas glavonja. Evo upravo smo u poslu tranžiranja ovog neobičnog ulova koji će u filetima završiti na meniju restorana, a deo će možda ići i na pijacu, kazao je za crnogorski list Dragan Lakičević, jedan od trojice braće iz naselja Bjelila koji se profesionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bave ribolovom i ugostiteljstvom.

On, njegov brat Davor i otac Mihailo danas su u mreži za palamide koju su spustili u more kod Mamule, zatekli neobičan prizor – ajkulu od preko pola tone.

Iako je morski pas već bio izmoren od pokušaja da se oslobodi iz mreže i nije davao preveliki otpor ribarima, Lakičevićima su u pomoć ipak morali priteći prijatelji iz Herceg Novog kako bi velika ajkula bila savladana, vezana uz brod i dovučena u Rose gdje je bagerom izvađena iz mora.

Pas glavonja (Hexanchus griseus) ili bluntnose shark kako ga nazivaju Englezi, jedna od većih vrsta ajkula, a najveći do sada uhvaćeni primerak u Jadranu bio je dugačak 496 centimetara.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.