Braća u Bokokotorskom zalivu ulovila ajkulu tešku 700 kilograma

Izvor: Blic, 10.Jan.2013, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća u Bokokotorskom zalivu ulovila ajkulu tešku 700 kilograma

Na ulazu u Bokokotorski zaliv danas je ulovljena ajkula teška 700 kilograma i duga četiri metra. Davor, Dragan, Vasko, Jovica i njihov otac Mihailo Lakičević, članovi poznate ribarske porodice iz Bjelila, nisu ni slutili šta če se naći u njihovoj meži. Davor, Dragan, Vasko, Jovica i njihov otac Mihailo Lakičević, članovi poznate ribarske porodice iz Bjelila nijesu ni slutili šta če se naći u njihovoj meži

Prema rečima Davora Lakičevića, petoro iskusnih ribara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedva se izborilo sa pravom morskom nemani.

- Išli smo na palamide, a onda smo potežući mrežu shvatili da smo uhvatili nešto ogromno. Da nije bilo naših prijatelja iz Herceg Novog teško bi je izvukli. Ajkula je bila dosta izmorena pa borba sa njom, ipak, nije trajala predugo. Vezali smo je konopom uz brod, dovukli je u Rose, a zatim je bagerom izvukli na suvo i sad je na kamionu. Još ne znamo šta ćemo sa njom - kaže Davor istučući da ne zna o kojoj je vrsti ajkule reč.

Lakičevići koji žive od ribolova kažu da im je ovo najveći pojedinačni ulov do sada, iako se mogu pohvaliti ulovom od tonu i po gofova. Ulovljena ajkula izazvala je ogromno interesovanje Krtoljana koji su pohrlili u Bjelila da izbliza pogledaju ulov braće Lakičevića.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Bokokotorskom zalivu ulovljena ajkula teška 700 kilograma!

Izvor: Svet, 10.Jan.2013

Na ulazu u Bokokotorski zaliv danas je ulovljena ajkula teška 700 kilograma i duga četiri metra. Davor, Dragan, Vasko, Jovica i njihov otac Mihailo Lakičević, članovi poznate ribarske porodice iz Bjelila, nisu ni slutili šta če se naći u njihovoj meži. rema rečima Davora Lakičevića, petoro...

Nastavak na Svet...

Ajkulu od pola tone upecali kod Mamule

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2013

HERCEG NOVI -..Braća Lakičevići, članovi poznate ribarske porodice iz Bjelila, danas oko 11 sati na ulazu u Boku Kotorsku, u blizini ostrva Mamula, ulovili su ajkulu dugu četiri metra i tešku više od 500 kilograma..."U pitanju je pas glavonja. Evo upravo smo u poslu tranžiranja ovog neobičnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

FOTO: Braća u Bokokotorskom zalivu ulovila ajkulu tešku 700 kilograma

Izvor: Cafe.ba, 11.Jan.2013, 01:02

Na ulazu u Bokokotorski zaliv danas je ulovljena ajkula teška 700 kilograma i duga četiri metra. Davor, Dragan, Vasko, Jovica i njihov otac Mihailo Lakičević, članovi poznate ribarske porodice iz Bjelila, nisu ni slutili šta če se naći u njihovoj meži.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.