Blokada u 13 časova

Izvor: B92, 08.Jul.2022, 08:14

Blokada u 13 časova

Skoplje -- Opozicija u Severnoj Makedoniji održala ispred Sobranja šesti po redu protest protiv francuskog predloga o ukidanju bugarskog veta.

Ukidanje tog veta trebalo bi da odblokira početak pregovora o članstvu u EU.

Na sinoćnem protestu je poručeno da će od danas u čitavoj zemlji od 13 sati biti organizovane blokade.

Kako prenosi agencija MIA, sinoćni protest protekao je mirno i bez incidenata.

Demonstranti su zahtevali ostavku Vlade. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Protest je, kao i prethodnih večeri, počeo ispred zgrade Vlade odakle su se učesnici uputili do zgrade Ministarstva pravde i Sobranja.

Opoziciona VMRO-DPMNE smatra da je francuski predlog štetan po Severnu Makedoniju i da se njime zapravo ispunjavaju svi zahtevi Bugarske.

Vlada u Skoplju prosledila je juče parlamentu predlog-pregovarački okvir Severne Makedonije i Evropske unije za kandidatski status, koji je sačinila Francuska dok je bila predsedavajuća EU.

Prema poslednjem istraživanju, protiv ovog predloga je čak 73 odsto gradjana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.