Biste li pili kafu od crne slonovače?

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2012, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biste li pili kafu od "crne slonovače"?

Tajlandski lanac hotela gostima uz razne "delikatese" nudi i kafu od zrna izvađenih iz izmeta slona, koji se skuplja u kampu pored Čiang Raija.

Slonovi se hrane trešnjinim bobicama koje rastu na nadmorskoj visini od 1.500 metara. Njih ručno beru zaposleni u kampu koji kasnije skupljaju bobice izmeta i suše ih na suncu.

Istraživači su ustanovili da u procesu probave enzimi slonova ’razbijaju’ protein kafe. Kako je on "zadužen" za ukus, krajnji rezultat su zrna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od kojih se dobija kafa gotovo sasvim lišena gorčine, tvrde u hotelu. Ova vrsta kafe zove se "crna slonovača".

Prošle godine kineski biolog An Jaši najavio pokretanje manufakture za proizvodnju posebne vrste lekovitog i ukusnog čaja, za koji će se sastojci prikupljati iz izmeta pandi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.