Bihać: Premijer pobegao u HR, narod na ulici

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bihać: Premijer pobegao u HR, narod na ulici

Oko 2.000 građana Bihaća danas se ponovo okupilo na Gradskom trgu i traže ostavke od kompletne Vlade Unsko-sanskog kantona (USK).

Demonstranatu su sa Gradskog trga krenuli ka zgradi kantonalne Vlade, gde su ih dočekali policijski kordoni. Demonstranti su uzvikivali "Lopovi" i "Hoćemo ostavke" i kamenovali policajce.

Bihaćki mediji prenose da u grad pristižu i građani iz drugih gradova kantona. Radnje u centru Bihaća su zatvorene iz mera predostrožnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Policia od ranih jutarnjih časova legitimišu građane, a zaplenjen je i određen broj molotovljevih koktela. Građani traže od policije da se solidarišu s njima.

Veliki broj demonstranata uputio se prema kući kantonalnog premijera Hamdije Lipovače, koji je juče odbio da podnese ostavku. Mediji javljaju da je Lipovača sinoć sa porodicom napustio BiH i prešao granični prelaz Izačić prema Hrvatskoj.

U ostalim gradovima BiH je za sada mirno, osim što se u Sarajevu okupilo oko 50 građana koji ispred Vlade Kantona Sarajevo uzvikuju: "Ubice, ubice", "Lopovi, lopovi".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer kantonalne Vlade Sarajeva nudi ostavku

Izvor: Beta, 08.Feb.2014

SARAJEVO, 8. februara 2014. (Beta) - Premijer kantona Sarajevo Suad Zeljković ponudio je ostavku, dok gradjani Sarajeva nastavljaju i danas proteste ispred Predsedništva BiH...Gradjani traže smenu aktuelne vlasti i ukidanje velike administracije, odnosno ukidanje deset kantona u Federaciji BiH i promenu...

Nastavak na Beta...

Protest u Bihaću, traži se ostavka Vlade USK

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Feb.2014

BIHAĆ - Okupljanje je počelo oko 12:30 sati na Gradskom trgu odakle su krenuli ka Vladi USK gdje su ih dočekali policijski službenici. Demonstranti su uzvikivali "Lopovi" i "Hoćemo ostavke". 

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.