BiH: Deca se vratila iz Italije, odmah krenula u školu

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Deca se vratila iz Italije, odmah krenula u školu

Prošle sedmice su 14 učenika, nastavnica i direktor Osnovne škole Grbavica II posetili Italiju, a po dolasku u BiH su krenuli u školu.

Međutim, nakon preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS juče su poslati kući iz ove obrazovne ustanove.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio direktor ove škole Sabahudin Dino Bakal, iz Epidemiološke službe je savetovano da decu pošalju kući. Dodao je da je u stalnom kontaktu s roditeljima i da su deca dobrog zdravstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanja i bez ikakvih simptoma bolesti.

"Takođe smo u stalnoj vezi s Ministarstvom zdravlja KS koje izveštavamo o trenutnom zdravstvenom stanju dece. Prema nekom pravilu, deca bi trebalo da budu u izolaciji kući oko 14 dana, međutim, ne vidim potrebu za tim jer u Italiji su deca također pregledana i odmah su se vratila u škole. Ali, videćemo kako će biti", rekao je direktor Bakal.

Dodao je da su se iz Italije vratili u nedjelju, a odmah u ponedjeljak su ih po preporukama vratili iz škole.

"Ja sam odmah otišao kod doktora i otvorio bolovanje, a moja koleginica takođe. U kontaktu smo s roditeljima, dogovorili smo se da nam jave ukoliko bude određenih simptoma. U stalnom smo kontaktu sa zdravstvenim radnicima i porodicama dece, tako da se nadamo da će sve biti dobro. Uglavnom, deca su zdrava", poručio je direktor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktor škole u Sarajevu: Djeca bez simptoma korona virusa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Feb.2020

Učenici Osnovne škole „Grbavica II“ iz Sarajeva, koji su protekle sedmice boravili u Milanu, su dobro i nemaju simptome korona virusa, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa direktor ove škole Sabahudin Dino Bakal. Djeca su bila u posjeti Milanu i u Sarajevo su se vratila 23. februara. U ponedjeljak,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.