Besplatno u muzeje od 14. do 19. marta

Izvor: Megafon.co, 13.Maj.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno u muzeje od 14. do 19. marta

Besplatan ulaz u muzeje u okviru manifestacije MUZEJI SRBIJE ZA DESET koju su podržali Ministarstvo kulture i Narodni muzej u Beogradu, biće moguć od 14. do 19. maja.
U tom periodu objekti niškog Narodnog muzeja radiće po regularnom radnom vremenu osim u subotu. Tada se objekti koji rade do 15 časova (Galerija Sinagoga, Logor „12. februar“, Književno – memorijalna postavka Sremac / Milјković) ponovo otvraju od 17 sati i rade do ponoći.
U subotu 18. maja proslavlјa se >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << 15. Evropska noć muzeja i Međunarodni dan muzeja i tada SVI objekti imaju produženo radno vreme do ponoći.
Sve vreme trajanja manifestacije ulazak na SVE objekte Narodnog muzeja Niš je BESPLATAN za građane Niša i njihove goste. Ulaznice plaćaju samo turističke agencije sa organizovanim grupama domaćih i inostranih turista.
Besplatno u muzeje – program za 18. maj – GALERIJA SINAGOGA – IZLOŽBA MILOVAN KRSTIĆ – Stručno vođenje autorke izložbe muzejske savetnice Mare Makarić od 21:00, 22:00 i 23:00 sata.
– KNјIŽEVNO – MEMORIJALNA POSTAVKA SREMAC / MILjKOVIĆ:
19:00 sati – OvaranjeizložbeKnjiževni i pozorišni plakat autor Ivan Mišić, dizajner;
19: 45 sati – Poeziju čita Milica Milenković, pesnikinja i književna kritičarka;
20:30 sati – Trupa Književna boemija premira poetske drame Branka Milјkovića Maldoror iks;
20:45 sati – Pesnički trenutak pesme Branka Milјkovića, Gordane Todorović i Radeta Drainca;
21:30 sati – Stručno vođenje kustosa književne zaostavštine Jelena Bogdanović kroz stalnu postavku Sremac /Milјković.
– LOGOR „12. FEBRUAR“:
17:30 sati – Kreativna radionica, izrada nakita po ugledu na primerke iz zbirki Narodnog muzeja Niš;
19:00 sati – Radionica: Upotreba savremenih tehnologija u funkciji očuvanja kulturnog nasleđa i tradicionalni vid muzejske dokumentacije (karton predmeta);
20:30 sati – Otvaranje izložbe fotografija Aleksandra Markovića i prezentacija aplikacije za Memorijalni kompleks „12. februar“.

Pogledaj vesti o: Noć muzeja

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Muzeji za deset“ u Prijepolju – Šta nas očekuje u narednih sedam dana?

Izvor: SandzakPress.net, 14.Maj.2019, 13:24

Muzej u Prijepolju i ove godine će učestvovati u nacionalnoj manifestaciji „Muzeji za deset“, koja se održava od 13. do 18. maja, kada će građani i građanke Prijepolja moći besplatno da posjete specijalno upriličene muzejske programe i postavke. U manifestaciji „Muzeji za deset“ učestvovaće...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.